Kiellandbu må opplevesBergen og Hordaland Turlag sin hytte, Kiellandbu, må bare oppleves!

Jeg har i grunnen lenge tenkt at jeg burde komme meg til Kiellandbu.Alle bildene jeg har sett derfra, har gitt meg lyst til å ta turen dit, men av en eller annen grunn, trodde jeg det var kronglete å komme seg dit. 

Jeg kunne ikke tatt mer feil. Fra Bergen er det en grei kjøretur inn Bergsdalen (eller en kan kjøre mot Voss og ta av ved Bulken til Hodnaberg). Du kjører til enden av Hamlagrøvatnet - til Hodnaberg - og parkerer ved kraftstasjonen der.Turen starter på grusvei og går etter hvert over på god sti langs en elv.Vakkert landskap.Godt skiltet ved alle stikryss.Gyngende hengebro over elva.Hullet der vannet fosser ut, vitner om anleggsarbeid.Mange idylliske vann langs stien.Ikke mange stigniger, men et par kneiker her og der.Siste bratte kneiken - er fortsatt et stykke opp.


Dette vannet ligger et godt stykke fra hytta, men er altså det nærmeste med rent drikkevann - det fant vi ikke ut før vi gikk tilbake dagen etter ... ;)Fint når skyene speiler seg i vannene.Utrolig flott terreng å gå i.Vi nærmer oss ..... og etter 1 og 1/2 times gange, er vi framme.Det er bare å nyte utsikten ned mot Botnen og Fyksesundet.Etter at vi hadde spist nisten vår, gikk vi litt utover den ene kammen til venstre for hytta.Odd Magne nyter kveldssolen ;)Herfra kunne vi se enda bedre ned i Botnen.Sjefssauen var på plass med en gang noen satte seg utenfor for å spise ..... men måtte nøye seg med gresset på kanten denne gangen.Er bare fem sengeplasser på hytta. Her er stua - med plass til to. Vi fikk plass oppe på hemsen.Flott utsikt fra stua.Helt ok utedo ..... men ganske bratt å komme seg ned dit ... og ikke minst opp igjen ;)Odd Magne øver seg på selfie med utsikt ;)Utrolig fint kveldslys.Neste morgen var det ikke mulig å se hytta fra utedoen, så da var det helt ok å skulle gå tilbake til bilen igjen. Turen var egentlig såpass lettgått, at vi like gjerne kunne tatt den som en dagstur, men koselig å overnatte og kunne sitte ute til langt på kveld og nyte den fantastiske utsikten.

#kiellandbu #dnt #bergenoghordalandturlag #turistforeningen #fjelltur #bergsdalen 

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

28.07.2017 kl.00:01

For noen fantastiske bilder! Ser jo ut som en kjempe flott tur :-)

Ågot Caroline

30.07.2017 kl.18:02

Victoria Larsen: Det var det absolutt :)

Skriv en ny kommentar

Ågot Caroline

Ågot Caroline

52, Bergen

Glad i friluftsliv, fjellturer, klatring og seiling samt yoga.

Kategorier

Arkiv

hits